Meg az elejen megigertem hogy irni fogok arrol is hogy miket eszunk, dehat mindig elfelejtek fenykepezkedni, es ezert mindig haladt es maradt az ilyen iras. Na de ma ujra eszembejutott, amikor a finom ebedet eszegettuk, hogy jo lenne megorokiteni a receptet. Ugyanis most eloszor keszitettem ebben a variacioban es nagy sikere volt a lanyoknal is. Az eredeti otlet innen van. Nezzuk csak hogy mirol is van szo.
Hozzavalok: (4 szemelyre)
- 1 nagy hagyma
- 3 murok (sargarepa)
- 1 kg pityoka (burgonya, krumpli, ki hogy ismeri, de nalunk akkor is pityoka marad :))
- 1 csesze zoldborso (en most konzerveset hasznaltam)
- 1 nagy pritamin paprika
- 2 kiskanal piros paprika
- zoldpetrezselyem
- 2 kanal paradizsomle vagy paradicsom szosz, esetleg kecsap vagy zakuszka (en most paradicsomlevet tettem, mert az volt megbontva)
- 1 l novenyi tej (mivel a csaladom nem rajong a nagyon tejes levesekert, ezert en csak egy fel liter szojatejet hasznaltam,)
- so, fuszerkeverek (en egy kiskanal olasz kevereket hasznaltam)
- kb 2 l viz
A hagymat aprora vagva, egy keves vizzel odatettem parolni (igen, vizzel es nem olajjal, mert az olajat sohasem melegitem, hogy miert, arrol majd maskor irok). Amikor megpuhult hozzaadtam a lereszelt murkot (lehet kockara is vagni, csakhogy a lanyok egy ideje nem akarjak megenni a sargarepa kockakat, ezert lereszelem, igy nem zavarja oket), a kockara vagott pityokat, a paprikat, szinten kockara vagva, valamint a ket kisnalal pirospaprikat is. Felontom annyi vizzel hogy jol ellepje, megkavarom hogy a pirospaprika jol feloldodjek es izles szerint megsozom. Amikor megpuhultak a zoldsegek, hozzaadom a zoldborsot, paradicsomlevet, hagyom hogy fojjon egy par percet, majd beleontom a tejet, raszorom a zoldpetrezselymet, miutan egyet lobban az egesz egyutt, kesz is van.
Mi zoldhagymaval, honaposretekkel es paprika szeletekkel fogyasztottuk. Nagy sikere volt.
U.I. A kepeken meg megjelenik egy hagymaszaras lepeny is, amit nem en keszitettem, de ha valakit erdekel a receptje elkerem anyosomtol. 🙂